Drugi kwartał 2021 roku w Dziennym Domu Senior + należy ocenić pozytywnie.

Seniorzy uczestnicząc w różnego rodzaju zajęciach przestrzegali zaleceń sanitarnych oraz zasad bezpieczeństwa. Mimo zmian w organizacji zajęć seniorzy sprawnie poradzili sobie z wieloma zadaniami .

W trakcie warsztatów pracy twórczej seniorki szyły  m. im. koszyki z materiału, kosmetyczki,  przyborniki do igieł, motyle z filcu, zakładki do książek, zdobiły tekturowe pudełeczka, żabki z cekinów. W trakcie zajęć uczestnicy bardzo ładnie rozwijają swoją wyobraźnię i zdolności manualne.  Z okazji urodzin naszych seniorów panie przygotowywały także karty urodzinowe oraz szyły materiałowe wiązanki kwiatów.

W celu zachowania sprawności kondycyjnej i koordynacyjnej seniorzy chętnie  uczestniczyli w zajęciach ruchowych. Aby lepiej się poznać i zintegrować grupę , często odbywały się   zawody sportowe i  gry edukacyjne. Dużo czasu  uczestnicy poświęcali na ćwiczenia mające na celu poprawę pamięci i  koncentracji. Wśród nich możemy wymienić takie jak: krzyżówki,  rebusy, wykreślani, sudoku, łamigłówki, czytanie ze zrozumieniem oraz wiele innych zawierających wiedzę z różnych dziedzin.

W tym czasie odbyła się również wycieczka podczas, której nasi podopieczni zwiedzili Białystok i Supraśl. Dzięki  temu wyjazdowi seniorzy mieli okazję zrelaksować się i miło spędzić czas w dobrze sobie znanym gronie.